راهنمای تهیه مقاله

مجله « علوم و فنون دریایی» حاصل پژوهش های نویسنده یا نویسندگان را در تمام حوزه­‌های زیستی و غیر‌زیستی دریا در چهار محور اصلی مهندسی دریا (مهندسی سواحل، مهندسی اقیانوسی و فناوری دریایی)، علوم غیر‌زیستی دریا (فیزیک دریا، شیمی دریا، اقیانوس‌شناسی ساحلی، زمین­‌شناسی دریا، هواشناسی دریا و اقیانوس‌شناسی ماهواره‌­ای)، علوم زیستی دریا (محیط‌­زیست دریا، زیست‌شناسی دریا، شیلات و ذخایر دریایی و زیست فناوری دریا) و علوم انسانی دریا (اقتصاد دریا، مدیریت دریا و حقوق دریا) و سایر علوم وابسته را که به زبان فارسی همراه با چکیده انگلیسی نوشته شده باشند پس از داوری دقیق و با رعایت نکات زیر به چاپ می­رساند:

سامانه الکترونیکی مجله:‌                                                                        http://jmst.kmsu.ac.ir

پست الکترونیکی مجله:                                                                       jmst.kmsu@gmail.com

 

فرم کپی رایت:

نویسندگان محترم لازم است فرم کپی رایت مجله را امضا نموده و در هنگام ارسال مقاله فایل آن را بارگذاری نمایند. 

فرم تعارض منافع:

همچنین لازم است کلیه نویسندگان محترم در هنگام ارسال مقاله، فرم تعارض منافع را نیز تکمیل و امضا نموده و در هنگام ارسال مقاله فایل آنرا بارگذاری نمایند. 

مشابهت یابی:

مجله علوم و فنون دریایی جهت جلوگیری از دریافت مقالات تکراری و تشخیص سرقت علمی مجهز به نرم افزار مشابهت یاب همیاب شرکت سیناوب می باشد. پیشنهاد می گردد نویسندگان محترم پیش از ارسال مقاله اقدام به مشابهت یابی از طریق نرم افزارهای مشابهت یاب و یا سامانه های معتبر مشابهت یاب نمایند. مقالات ارسالی بنا به تشخیص سردبیر و یا هیأت تحریریه مجله از طریق سامانه همیاب مشابهت یابی می گردند و مستندات مربوطه برای تصمیم گیری در اختیار داوران علمی، سردبیر و هیأت تحریریه قرار می گیرد.

هزینه داوری و پذیرش مقاله:

خواهشمند است نویسندگان محترم در ابتدا و هنگام ارسال اولیه مقاله مبلغ یک میلیون ریال جهت هزینه بررسی و داروی اولیه به شماره حساب ذیل واریز نموده و تصویر فیش واریزی را در سامانه بارگذاری نمایند. سپس در صورت پذیرش مقاله، لازم است مبلغ دو میلیون ریال بابت هزینه های ویراستاری، صفحه آرایی و چاپ مقاله واریز گردد و پس از واریز وجه تصویر فیش پراداختی را در سامانه بارگذاری نمایند.

شماره حساب: 4001072803022656 به نام رابط تمرکز درآمد اختصاصی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر (نزد بانک مرکزی)

شماره شبا: 520100004001072803022656

شماره شناسه واریز: 356072857117050002177282214003

  • (توجه داشته باشید که در فیش واریزی هر سه شماره حساب، شماره شبا و به ویژه شماره شناسه قید گردد)
  • با توجه به اینکه شماره حساب فوق نزد بانک مرکزی است، مبلغ فوق در تمامی شعب بانک ها قابل واریز است. همچنین از طریق همراه بانک تجارت نیز امکان پرداخت مبالغ وجود دارد. 
  • خوشبختانه برای پژوهشگران تمام دانشگاه های آبادان و خرمشهر که امکان مراجعه حضوری به دفنر مجله علوم و فنون دریایی در سازمان مرکزی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر را دارند، امکان پرداخت مبالغ فوق از طریق پوز بانکی موجود در دفتر فراهم است. 

الف- شرایط کلی مقاله ارسالی :

1- مقاله مستند به نتایج پژوهش های نویسنده یا نویسندگان باشد.

2- مقاله کامل قبلاً یا به طور همزمان ( تا اعلام نظر نهایی این مجله ) به جای دیگری جهت چاپ ارسال نشده باشد.

3- هر مقاله حداکثر در 15 صفحه ( قطعA4 ) تنظیم شده باشد.

4- مقاله به صورت فایل Word 2010 تایپ گردد. 

5- نویسندگان، مسئول صحت مطالبی هستند که در مقالات خود ارائه داده اند.

6- هیئت تحریریه حق قبول، رد و یا ویرایش ادبی مقالات را دارد.

7- نسخه های داوری شده مقالات رد شده به نویسندگان برگشت داده نخواهد شد.

8- در مقالات ارسالی، فرمت و قلم های مورد استفاده مطابق صفحه پیوست تنظیم گردد.

9- شکل ها و جداول در ابتدا یا انتهای صفحه آورده شود و از قراردادن شکل و جدول بین متن خودداری گردد.

10- مقاله به صورت پیوسته و در 4 بخش مقدمه، مواد و روش ها، نتایج، بحث و نتیجه گیری ارائه گردد. از زیر تیتر ها در متن استفاده نشود. برای مثال در بخش مواد و روش ها نیاز به جداکردن بخش های مختلف نمونه برداری و عملیات آزمایشگاهی یا تحلیل آماری نیست و همه تحت عنوان بخش مواد و روش ها نگارش شوند.

 

ب - مشخصات بخش های مختلف مقالات :

1- برگ شناسه: شامل عنوان مقاله، نام، نام خانوادگی، مرتبه علمی، نشانی کامل و شماره تلفن نویسنده (نویسندگان) باشد که به فارسی و انگلیسی در صفحه ای جداگانه نوشته شده و در جای دیگری از مقاله آورده نشود. آدرس پست الکترونیکی نویسنده عهده دار مکاتبات، در ذیل نام ایشان ارائه شود.

2- عنوان مقاله: حداکثر در 20 کلمه که معرف موضوع و هدف تحقیق باشد.

3- چکیده فارسی: فشرده گویایی از مقاله، حداقل 150 تا حداکثر در 300 کلمه که حاوی، هدف های پژوهش، مواد و روش کار و نتایج آن باشد و به صورت یک ستونه به رشته تحریر درآید.

4- کلید واژه ها: واژه های مهم فارسی مقاله در ابتدای مقاله و پس از چکیده، حداقل 3 و حداکثر در 5 کلمه به ترتیب اهمیت آورده شوند. از کلماتی استفاده گردد که در عنوان وجود ندارند. 

5- متن مقاله: بعد از کلید واژه ها در اولین صفحه مقاله به صورت دو ستونه شروع شود و تا قسمت منابع ادامه یابد (به غیر از شکل ها و جداول).

6- مقدمه: شامل تعریف مسئله، اهمیت و توجیه انجام پژوهش، مروری بر کارهای مستند گذشته و هدف تحقیق حاضر باشد.

7- مواد و روش ها: شامل شرح کامل مواد، روش ها، وسائل و طرح آزمایشی به کار گرفته شده باشد. اگر این موارد از منابع دیگر اقتباس شده باشند، ذکر اصول کلی و مأخذ آنها کافی است.

8- نتایج : حاوی نتایج و یافته ­های حاصل از پژوهش به‎ صورت متن، جدول و شکل باشد. در این بخش از تکرار و یا ذکر مواد و روش­ های انجام یافته اجتناب گردد. شکل­ ها و جدول­ ها نباید هم­زمان دارای اطلاعات تکراری باشند. از شرح جزئیات جدول­ ها و شکل­ ها نیز خودداری شده و فقط به آوردن نکات مهم آنها اکتفا گردد. نتایج تجزیه و تحلیل­ های آماری بهتر است به ‎صورت جدول یا شکل منعکس شده و اختلاف­ های معنی ­دار نیز با علامت­ های مناسب مشخص شوند.

9- بحث:  توضیحات و بحث­های لازم در تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده باشد و همچنین نتایج به دست آمده با تحقیقات قبلی مقایسه شده باشد.

الف- جدول ها و شکل ها در متن مقاله و نزدیک ترین محل بعد از مطلب مربوطه جای داده شوند.

ب- جدول ها و شکل های کمتر از یک صفحه کامل، در بالا یا پایین صفحه آورده شوند و به هیچ وجه در میان متن یک صفحه قرار نگیرد.

ج- عنوان هر جدول مختصر و گویای ارتباط عوامل مذکور در جدول با مطالب متن باشد.

د- عنوان هر جدول پس از کلمه جدول، شماره آن و خط تیره در بالای جدول ذکر گردد. عنوان شکل، عکس و کارهای ترسیمی به همین ترتیب در زیر آنها ذکر شود. متن درون جداول به انگلیسی و عناوین شکل ها و جداول به دو زبان فارسی و انگلیسی مطابق فرمت نشریه تنظیم شوند.

ذ- اطلاعات یکسان در قالب جدول یا نمودار ارائه شوند.

ر- جداول، شکل ها و نمودار های گرفته شده از سایر منابع با ذکر منبع آورده شود.

ه- هر جدول با یک خط افقی از عنوان آن و سر جدول با یک خط افقی از متن جدا و در زیر متن جدول نیز یک خط افقی کشیده شود. در صورت لزوم می توان برای تقسیم سر جدول از خطوط افقی در داخل کادر سر جدول استفاده کرد. در متن جدول از خطوط عمودی یا افقی استفاده نگردد.

و- هر ستون جدول دارای عنوان و واحد مربوطه باشد. چنانچه تمام ارقام متن جدول دارای واحد یکسان باشند می‌توان واحد را در عنوان اصلی آن ذکر نمود.

ز- توضیحات اضافی عنوان و متن جدول به صورت زیر نویس جدول ارائه گردد و ارتباط آنها با جدول با استفاده از علائم مناسب در بالا ( برای اعداد، سمت راست و برای کلمات، سمت چپ ) به انگلیسی مشخص شود. نتایج بررسی های آماری با یکی از روش های علمی، در جدول منعکس شود.

ح- عکس ها و کارهای ترسیمی اصلی بوده و در اولین محل ممکن متن بعد از مطلب مربوطه ارائه شوند.

ی- عناوین و مطالب عکس ها خوانا و در صورت لزوم دارای واحد و مقیاس باشند. شکل های ترسیمی به صورت کامپیوتری و با نرم افزارهای متداول تحت ویندوز تهیه شده باشند.

ک- نتایج حاصل به قدر کافی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و با توجه به هدف پژوهش و نتایج پژوهش‌های مشابه، مورد مقایسه، بحث و نتیجه گیری واقع شوند.

9- سپاسگزاری: از تأمین کنندگان بودجه، امکانات و اشخاص دیگری که در انجام تحقیق کمک کرده اند، در متن مقاله سپاسگزاری شود (این قسمت در مقاله الزامی می باشد).

10- منابع مورد استفاده در متن:  تمامی منابع مورد استفاده در متن به صورت لاتین و به فرمت هاروارد نوشته شوند.

 

با توجه به نظر کمیسیون نشریات وزارت علوم و تعیین معیارهای جدید در ارزیابی علمی و ساختاری کلیه نشریات علمی، نویسندگان می بایست کد Doi اختصاصی برای تمام مقالات و منابع مورد استفاده در مقاله را، در بخش مناابع و مآخذ انتهای مقاله ذکر نمایند.  در منابع داخلی فاقد کد Doi، در صورت وجود کد Dor ، حتما این کد ذکر گردد. 

 

نحوه نوشتن منابع در متن مقاله

 توجه شود منابع در متن مطابق جدول فوق و به صورت انگلیسی نوشته می شوند و دیگر نیازی به نوشتن آنها به صورت انگلیسی در پاورقی نمی باشد.

 

11- منابع مورد استفاده در فهرست منابع:

تمامی منابع باید به صورت انگلیسی و مطابق با استاندارد Harvard نوشته شوند. لازم به ذکر است منابع مورد استفاده از مقالات فارسی نیز باید بر اساس همین استاندارد نوشته شوند که در این حالت به آخر منبع، (In Persian) اضافه می شود. قلم مورد استفاده در این قسمت  Time New Roman با اندازه 10 می باشد. (به قسمت هایی که به صورت ایتالیک می باشد توجه شود).

 

نحوه نوشتن منابع در انتهای مقاله بر اساس استاندارد Harvard

یک نفر نویسنده

Elsafi, S.H., 2014. Artificial neural networks (ANNs) for flood forecasting at Dongola Station in the River Nile, Sudan. Alexandria Engineering Journal53(3), pp.655-662.

دو نفر نویسنده

Kashefipour, S.M. and Falconer, R.A., 2002. Longitudinal dispersion coefficients in natural channels. Water Research36(6), pp.1596-1608.

بیشتر از دو نفر نویسنده

Kashefipour, S.M., Lin, B. and Falconer, R.A., 2006. Modelling the fate of faecal indicators in a coastal basin. Water Research40(7), pp.1413-1425.

Kashefipour, S.M., Lin, B., Harris, E. and Falconer, R.A., 2002. Hydro-environmental modelling for bathing water compliance of an estuarine basin. Water Research36(7), pp.1854-1868.

کتاب

Chanson, H., 2004. Hydraulics of open channel flow. Butterworth-Heinemann.

کنفرانس

Jafari, A., Ghomeshi, M., Bina, M. and Kashefipour, S.M., 2010. Physical modelling study of free and submerged flow on the obstructions in rivers with ten modes of transverse waves. In 8th International River Engineering Conference, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.

گزارش

Stockstill, R.L., 1998. Innovative lock design, report 1, case study, New McAlpine Lock Filling and Emptying System, Ohio River, Kentucky. Technical Rep. INP-CHL1.

یک فصل از یک کتاب

Kashefipour, S.M. and Roshanfekr, A., 2012. Numerical modelling of heavy metals transport processes in riverine basins. In Numerical modelling. InTech.

نمونه ای برای یک منبع فارسی بر اساس استاندارد Harvard

Davoudi, L., Fathi Moghadam, M., Ahadiyan, J. and Kashefipour, S.M., 2016. The effect of costal forest on variations of broken wave force and inundation depth. Irrigation Sciences and Engineering40(1), pp.185-199. (In Persian).

 

 

 12- چکیده مبسوط انگلیسی

*** فایل چکیده مبسوط انگلیسی مقاله باید به همراه نام و عناوین نویسندگان و در صفحه جدید ارسال شود. 

تعداد صفحات حداکثر 2 صفحه

- تعداد کلمات حداقل 800 و حداکثر 1200 کلمه

- از آوردن شکل و جدول در چکیده مبسوط خودداری گردد و در صورت لزوم در بخش نتایج و بحث، به شماره جداول یا اشکال، منطبق بر متن اصلی مقاله، اشاره گردد.

- چکیده مبسوط شامل موارد زیر است:

الف- چکیده

ب- کلمات کلیدی حداکثر 5 و حداقل 3

ج- مقدمه

د- مواد و روش ها

ه- نتایج 

و- نتیجه گیری

ز- مراجع

  • نکته مهم: خواهشمند است حتما از افرادی که آشنایی کامل به زبان انگلیسی دارند جهت کنترل نگارش استفاده شود. 

 

فرمت و قلم های مورد استفاده در تهیه مقاله برای مجله علوم و فنون دریایی

مقاله با استفاده از نرم افزارWord 2010  در Windows 7 و به صورت دو ستونه با رعایت نکات زیر تهیه شود:

اندازه کاغذ  21 × 7/29 سانتی متر (قطع A4)

الف- حاشیه ها:

سمت راست :     3  سانتی متر

سمت چپ :   2/8   سانتی متر

بالا  :              3   سانتی متر

پائین  :         2/5   سانتی متر

ب- فاصله ها:

فاصله سطرها :  single     

تو رفتگی برای متن:   0/5  سانتی متر

 

ج- نوع و اندازه قلم ها:

 

دریافت فرمت نگارش منابع در مقالات مجله علوم و فنون دریایی در EndNote

 

"دریافت نمونه فایل مقاله فارسی، شناسه نویسندگان، چکیده انگلیسی و راهنمای تصویری وارد کردن منابع مطابق استاندارد هاروارد"